5 pravila depilacije za savršenu bikini zonu

 

Depilacija bikini zone (http://betterlifestory.net/bezbolno-se-rijesila-dlaka-iritacije-koze-i-urasle-dlake-motivirale-su-maju-da-pronade-novu-metodu-za-uklanjanje-dlaka/) je najzahtjevnija, najbolnija ali i najvažnija. Većina žena se tijekom zime „zapostavi“, pa prije skidanja u kupaće kostime bitno je pružiti posebnu njegu bikini zoni kako bi izgledala savršeno. Odgovarajuća njega spriječit će i posljedice poput crvenila, izbijanja bubuljica i uraslih dlačica. Koliko duge dlačice trebaju biti prije depilacije? Koji preparati najbolje njeguju bikini zonu? Koliko često je preporučljiva depilacija? Koju metodu izabrati? Sve ovo su pitanja na koja morate znati odgovor da bi vam depilacija bikini zone prošla bezbolno i bez neprijatnosti.

  1. Koju metodu da izaberem?

Počet ćemo od najvažnijeg pitanja. Danas vam je na raspolaganju veliki broj metoda pa djeluje da ima za „svakog po nešto“. Ali dok isprobate sve te metode, možete previše nadražiti svoju kožu. Za početak je bitno koji tip kože imate. Ako vam je koža osjetljiva, kreme za depilaciju i brijanje nikako ne biste trebali uzimati u obzir. Oni mogu nadražiti vašu kožu više od ostalih metoda. Bolja opcija su depilacija šećernom pastom ili voskom. S druge strane, ako teško podnosite bolove, onda izbjegavajte depilaciju voskom jer može biti preinvazivna za vas. Okrenite se jastučićima za depilaciju ili isprobajte lasersko uklanjanje dlaka.

depilacija_bikini_zone3

 

  1. Koliko se često treba raditi depilacija bikini zone?

Ovo zavisi od dva faktora: koju metodu izaberete i koliko brzo vam rastu dlačice. S obzirom da ne rastu svima dlačice podjednako brzo teško je dati precizan i univerzalan odgovor. U prosjeku, ako idete na depilaciju ili koristite šećernu pastu trebali biste se depilirati svaka 3-4 tjedna. Kreme za depilaciju zahtijevaju češće korištenje, ali ne treba pretjerivati jer sadrže kemikalije koje štete koži. Rezultati koje daju jastučići za depilaciju su različiti. Ako izaberete jeftiniju varijantu, onda ćete kao i s brijanjem morati da uklanjate dlačice svakih par dana. Kvalitetniji jastučići za depilaciju dat će dugotrajnije rezultate, čak i do tjedan dana.

  1. Koliko duge dlačice trebaju biti prije depilacije?

Ako je vaš izbor depilacija voskom, onda biste trebali pustiti dlačice za izrastu par milimetara kako bi ih vosak mogao „uhvatiti“. Ako su dlačice previše kratke depilacija neće uspjeti. Ali to ne znači da morate pustiti da previše izrastu, i dlačice od oko pola centimetra su sasvim dovoljne za depilaciju voskom. Za ostale metode uglavnom vrijedi isto pravilo – čim su dlačice izbile dovoljno da ih možete vidjeti i osjetiti na dodir, možete ih i depilirati. Naravno, prečesto uklanjanje dlačica pojedinim metodama može imati druge negativne strane i ostaviti posljedice na vašoj koži. Zato je bitna pravilna njega.

  1. Što od preparata smijem nakon što je depilacija bikini zone gotova?

Pošto je ovo najosjetljiviji dio kože, bitno je i da njega bude prilagođena i odgovarajuća. Ne koristite agresivne preparate koji će dodatno nadražiti vašu i ovako nadraženu kožu. Preparati na bazi aloe vere za umirivanje su idealni za njegu bikini zone poslije depilacije. Nakon depilacije bitno je i da ne nosite odmah usku odjeću i tuširate se tek par sati nakon uklanjanja dlaka. Također, voda prilikom tuširanja ne smije biti vrela već mlaka. Važnu ulogu imaju i preparati za hidriranje kože i hidratantne kreme obogaćene vitaminima za njegu kože. Najbolje je odabrati kremu koja neće začepiti pore, učinit će kožu glatkom i nježnom i spriječiti urastanje dlaka.

  1. Koliko često trebam raditi piling?

Piling je možda i najvažniji za savršenu bikini zonu. Bitno je redovito izvoditi piling ali ne pretjerivati. Ako imate masnu kožu, dva do tri puta tjedno odradite piling na bazi soli. Za normalnu i suhu kožu preporučuje se piling na bazi šećera. Ako imate problema s urastanjem dlačica, piling je posebno važan jer on uklanja mrtve stanice s kože i omogućava dlačicama da izbijaju na površinu. Piling nikako ne smijete izvoditi neposredno nakon depilacije bikini zone, već tek kada se koža smiri.

Ako želite saznati kako izabrati najbolji Eyelash serum, onda pročitajte naš članak na tu temu.